Autovakantie Casa Luconi in Istrië Kroatië Autovakantie Casa Luconi
autovakantie,  bezienswaardigheden,  Istrië,  Kroatië,  meivakantie,  tips

10 leuke tips voor je meivakantie in Istrië

Wil je in de meivakantie eigenlijk wel het zonnetje opzoeken en met de auto op vakantie binnen Europa? Wij hebben 10 leuke tips op een rijtje gezet voor een zonnige meivakantie met de kids in Istrië.

Net zo ver als Zuid-Frankrijk

Misschien denk je nu “ nee hoor, dat is veel te ver”. Maar wist je dat Istrië net zo ver is als Zuid-Frankrijk en Italië? En qua weer is het ook vergelijkbaar. Dus waarom niet een keer Istrië.

10 leuke tips voor jouw meivakantie in Istrië

Nu eerst de 10 leuke dingen om te doen in een zonnige meivakantie met de kinderen in Istrië. Maar er zijn er nog veel meer, dus er is echt voor iedereen wat leuks.

1. Waterpark

Een dagje naar hét waterpark in Brtonigla staat vaak hoog aan de wensenlijst van kinderen die bij ons komen. En ssttt….stiekem ook bij de meeste vaders. Het is een leuk uitje voor het hele gezin. Niet iedereen is een waaghals, maar je hoeft natuurlijk ook niet overal in, toch? Voor alle leeftijden zijn er leuke attracties en glijbanen. Er zijn 2 waterparken in Istrië, dus mocht je het echt heel leuk vinden. Dan kun je je gewoon nog een dagje uitleven.

2. Dolfijnen spotten

Bij de mooie ondergaande zon kun je dolfijnen spotten. Ga samen met een gids op zoek naar dolfijnen. Je ziet ze bijna altijd en mochten jullie nou net die pechvogels zijn die ze niet hebben gezien. Dan mag je vaak nog een keer gratis mee.

Dolfijnen spotten bij de ondergaande zon

3. Adventure park

Word Tarzan en Jane in het Adventurepark in Umag tegenover Camping Stella Maris. Er zijn verschillende parcours voor klein en groot, van leuk tot extra spannend. Een trampoline park, een klimmuur en nog veel meer. Kortom klimmen maar…

4. Lekker dagje niks

Even een dagje rust; ook heerlijk toch? Een dagje thuis relaxen en genieten van de rust. Tijd voor een mooi boek, terwijl de kids zich zelf vermaken in het zwembad, samen een spelletje doen of een potje tafelvoetbal of tafeltennis spelen. 

Kroatie kindvriendelijke vakantie accommodatie

5. Grotten

Ga onder de grond en bezoek 1 van de grotten in Istrië. Ze zijn er van een wat kleiner formaat tot de grote grotten in Baradin. Naast de grotten in Brtonigla zit ook een klein tractormuseum. En daarna lekker eten bij de boer.

6. Brioni eilanden

Vaar met de boot naar de Brioni eilanden en ga het eiland rond op een fiets, met een treintje of een golfkarretje. Ga naar het safaripark, het museum met dino’s en vergeet zeker je zwemspullen niet mee te nemen. 

7. Een leuk dorpje

Ga een ochtend, middag of avond naar een leuk stadje als bijvoorbeeld Rovinj, Groznjan of Novigrad met de gekleurde paraplu’s.

Bezoek het leuke vissersdorpje Novigrad

8. Dino’s van Dinopark

Ben je een echte dino-fan? Voor kinderen tot ca. 8 jaar is het Dinopark bij Fazana een leuk uitje. Er worden ook show’s gegeven, dus kijk er even naar op welke tijden die gegeven worden. Het zou zonde zijn als je die net mist.

9. Amfitheater in Pula

Ga terug naar de tijd van de Romeinen in het amfitheater van Pula. En beleef een gladiatoren gevecht of ga naar een concert. Onderin het amfitheater is ook een museum wat leuk is om naar toe te gaan. 

10. Ziplinen in Pazin

Vlieg over het dal in Pazin en voel je vrij als een vogel tijdens het ziplinen. Kijk vooraf of je online kaarten kunt bestellen, anders kan het zijn dat je even moet wachten tot je aan de beurt bent. Bij het hotel kun je rustig wat drinken en eten als je tijd over hebt. 

Sportieve bezienswaardigheid is ziplinen in Pazin

De meeste bezienswaardigheden liggen in de buurt van Casa Luconi. Je hoeft dus niet altijd de hele dag de hort op te zijn om de leuke dingen te ondernemen. Neem in ieder geval altijd zwemspullen mee, want je kunt zeker wel ergens even het water inspringen. Happy Holiday!

Volg ons nu ook op social media

X