Unesco Nationaal Park Plitvice meren

De Plitvice meren is het grootste Nationale Natuur Park in Kroatië en één van de oudste in Zuid-Oost Europa. Het UNESCO werelderfgoed bestaat uit 16 meren die onderling met elkaar verbonden zijn en ongeveer 90 watervallen. Een bezoek aan dit sprookjesachtig en oogverblindend mooie natuurgebied is om nooit meer te vergeten.

Vanaf Casa Luconi is het 3,5 uur rijden. In één dag kun je een bezoek brengen aan de Plitvice meren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen in de omgeving van de Plitvice meren te overnachten. Er zijn veel kamers, pensions en hotels, zodat een overnachting ter plaatse makkelijk te regelen is.

Er zijn meerdere wandelroutes, van ca. 3 km tot bijna 20 km. Bij de meeste routes maak je gebruik van het treintje en de boot om het meer over te steken. Met route H begin je bij de boven meren (let op je begin met het treintje net buiten de ingang van het park) en loop je naar het meer waar je naar de andere kant wordt gebracht met de boot. Met deze route kun je zowel de boven als de benedenmeren zien. Met als afsluiting één van de mooiste overzichten over de lagere meren en de grote waterval.

Nog een paar tips; Misschien logisch, maar toch… doe goede wandelschoenen aan en neem voldoende drinken mee. Er zijn meerdere plekken waar je wat kunt eten of drinken, maar onderweg iets eten of drinken is toch wel fijn. Honden mogen aan de lijn het park in. Voor een kinderwagen of rolstoel vind ik zelf het park door sommige paden minder geschikt.

X