Autovakantie naar Istrië

Wil je met de auto op vakantie naar Istrië, Kroatië? Dan reis je vanuit Nederland en België meestal door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en eventueel ook door Italië. Naar Casa Luconi is het ongeveer 1300 km vanaf Utrecht gerekend. Casa Luconi ligt in het noorden van Istrië, vlakbij Brtonigla op iets minder dan 5 kilometer van het strand tussen olijf- en wijngaarden.

Ligging

Via Google maps is Casa Luconi ook makkelijk te vinden. GPS coordinaten zijn 45.3845,13.59179. Maar een routebeschrijving blijft toch altijd handig.

Kaart Istrië Kroatië

Vignet

Voor Oostenrijk en Slovenië is een vignet verplicht. Bij benzinepompen in Zuid Duitsland kun je voor beide landen een vignet kopen. Voor Oostenrijk is het vignet 10 dagen geldig en Slovenië 7, 14 of 30 dagen. Boetes voor het niet hebben van een vignet zijn in beide landen hoog!

Vignet Oostenrijk en Slovenië

Overnachten

Greding is vanaf Utrecht ongeveer halverwege je reis. Het ligt op 40 km na Nürenberg. In Greding is Gasthof Krone en Hotel Am Markt gezellig. Op booking.com vind je nog andere overnachtingsadressen. Kuchl en Golling liggen na Salzburg. Hotel Pension Wagnermigl is een leuk familiehotel.

X
Instagram