10 leuke tips om te doen tijdens je vakantie met kids in Istrië

Autovakantie Casa Luconi in Istrië Kroatië

Wil je met de auto op vakantie binnen Europa? Wij hebben 10 leuke tips op een rijtje gezet die je met de kids kunt doen in Istrië. 

Net zo ver als Zuid-Frankrijk Misschien denk je nu “ nee hoor, dat is veel te ver”. Maar wist je dat Istrië net zo ver is als Zuid-Frankrijk en Italië? En qua weer is het ook vergelijkbaar. Dus waarom niet een keer naar Istrië in Kroatië op vakantie?

1. Dagje naar het Waterpark

Een dagje naar hét waterpark in Brtonigla staat vaak hoog aan de wensenlijst van kinderen die bij ons komen. En ssttt….stiekem ook bij de meeste vaders. Het is een leuk uitje voor het hele gezin. Niet iedereen is een waaghals, maar je hoeft natuurlijk ook niet overal in, toch? Voor alle leeftijden zijn er leuke attracties en glijbanen. Er zijn 2 waterparken in Istrië, dus mocht je het echt heel leuk vinden. Dan kun je je gewoon nog een dagje uitleven.

Waterpark Istrië Istralandia Kroatië

2. Dolfijnen spotten bij ondergaande zon

Bij de mooie ondergaande zon kun je dolfijnen spotten. Ga samen met een gids op zoek naar dolfijnen. Je ziet ze bijna altijd en mochten jullie nou net die pechvogels zijn die ze niet hebben gezien. Dan mag je vaak nog een keer gratis mee.

Dolfijnen spotten bij de ondergaande zon

3. Adventure park

Word Tarzan en Jane in het Adventurepark in Umag tegenover Camping Stella Maris. Er zijn verschillende parcours voor klein en groot, van leuk tot extra spannend. Een trampoline park, een klimmuur en nog veel meer. Kortom klimmen maar…

4. Een dagje relaxen bij het zwembad of aan het strand

Even een dagje rust; ook heerlijk toch? Een dagje thuis relaxen en genieten van de rust. Tijd voor een mooi boek, terwijl de kids zich zelf vermaken in het zwembad, samen een spelletje doen of een potje tafelvoetbal of tafeltennis spelen. 

Kroatie kindvriendelijke vakantie accommodatie

5. Duik onder de grond en ga de grot in

Ga onder de grond en bezoek één van de grotten in Istrië. Ze zijn er van een wat kleiner formaat (Mramornica grot bij Brtonigla) tot de grote grotten in Baradine. Naast de grotten in Brtonigla zit ook een klein tractormuseum en een restaurantje. Hier kun je heel lekker eten bij de boer. Ze hebben er een speeltuintje, wilde zwijnen, kippen, koeien). 

6. Vaar met een bootje naar de Brioni eilanden

Vaar met de boot naar de Brioni eilanden en ga het eiland rond op een fiets, met een treintje of een golfkarretje. Ga naar het safaripark, het museum met dino’s en vergeet zeker je zwemspullen niet mee te nemen. 

7. IJsje eten in een leuk dorpje

Ga een ochtend, middag of avond naar een leuk stadje als bijvoorbeeld Rovinj, Groznjan of Novigrad met de gekleurde paraplu’s. Het leuke van Istrië is, dat alle dorpjes dicht bij elkaar liggen. Je bent niet lang onderweg om iets leuks te ondernemen. Neem ook zeker altijd de zwempullen mee, want aan de kust is altijd wel een leuk plekje om even in het water te plonzen.

Bezienswaardigheden vakantie in Istrië

8. Ga naar de Dino's in het Dinopark

Ben je een echte dino-fan? Voor kinderen tot ca. 8 jaar is het Dinopark Funtana een leuk uitje. Er zijn diverse attracties en er worden ook show’s gegeven. Kijk dus even wanneer de show’s zijn. Het zou zonde zijn als je die net zou missen.

Tips voor vakantie met kids in Istrië

9. Beleef de Romein in jezelf

Ga terug naar de tijd van de Romeinen in het amfitheater van Pula. En beleef een gladiatoren gevecht of ga naar een concert. Onderin het amfitheater zit ook een museum, welke zeker leuk is om naar toe te gaan. 

10. Ziplinen in Pazin

Vlieg over het dal in Pazin en voel je vrij als een vogel tijdens het Ziplinen. Kijk vooraf of je online kaarten kunt bestellen, anders kan het zijn dat je even moet wachten tot je aan de beurt bent. Bij het hotel kun je rustig wat drinken en eten als je tijd over hebt.

Actieve vakantie Istrië

De meeste bezienswaardigheden liggen in de buurt van Casa Luconi. Je hoeft dus niet altijd de hele dag de hort op te zijn om de leuke dingen te ondernemen. Neem in ieder geval altijd zwemspullen mee, want je kunt zeker wel ergens even het water inspringen. 

Benieuwd naar de accommodaties van Casa Luconi? Kom even binnen kijken …