OP VAKANTIE NAAR ISTRIË

Onbezorgd op reis naar Kroatië

Auto vakantie of vliegen?

Op vakantie naar Istrië

Een autovakantie of een vliegvakantie met autohuur naar Istrië in Kroatië? Veel mensen denken dat Istrië ver weg is, maar wist je dat het eigenlijk net zo ver is als Italië en Zuid-Frankrijk. Casa Luconi ligt namelijk in het noorden van Kroatië op ongeveer 30 minuten van Italië.

Met de auto is het ongeveer 1300 km vanaf Utrecht. Wil je liever met het vliegtuig? Je kunt vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar Pula vliegen, maar er zijn natuurlijk ook andere luchthavens waar je naartoe kunt vliegen.

Onbezorgd naar Kroatië

Wil je met de auto op vakantie naar Istrië, Kroatië? Dan reis je vanuit Nederland en België meestal door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en eventueel door Italië. De wegen in Slovenië zijn net als in noord Italië kortgeleden bijna allemaal opnieuw aangelegd. Als je door Slovenië rijdt neem je de Karawankentunnel. Daar kan het vaak erg druk zijn. Kijk net voor Villach even of er files zijn, anders kun je beter over Italië rijden. Slovenië is korter qua kilometers, maar vaak helemaal niet sneller qua tijd. Voor Slovenië en Oostenrijk heb je een vignet nodig.

 

Vignet voor je autovakantie

Voor Oostenrijk en Slovenië is een vignet verplicht. Bij benzinepompen in Zuid Duitsland kun je voor beide landen tegelijkertijd een vignet kopen. Voor Oostenrijk is het vignet meestal 10 dagen geldig en Slovenië 7, 14 of 30 dagen. Boetes voor het niet hebben van een vignet zijn in beide landen hoog! Er wordt bovendien veel gecontroleerd, dus koop zeker de  vignetten en voorkom die boete.

Auto vakantie Istrië
Overnachten Oostenrijk

Leuke overnachting adresjes

Wil je ergens overnachten als je met de auto naar Istrië op vakantie gaat? Vooraf boeken geeft vaak ook rust. Daarom hebben we een aantal gastvrije hotels en pensions voor je op een rijtje gezet. Greding is vanaf Utrecht ongeveer halverwege je reis. Het ligt op 40 km na Nürenberg. In Greding is Gasthof Krone en Hotel Am Markt gezellig en je kunt er ook goed eten. Op booking.com vind je natuurlijk nog andere overnachtingsadressen. De dorpjes Kuchl en Golling liggen na Salzburg. Hotel Pension Wagnermigl is een leuk familiehotel.

Vliegvakantie Kroatië

Vliegvakantie naar Kroatië

Als je met het vliegtuig op vakantie wilt, dan kun je het beste naar Pula vliegen. Pula airport ligt op slechts 50 minuten rijden van Casa Luconi. Tevens is de luchthaven van Venetië een optie, maar ook Treviso en Ljubliana.

Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven op de luchthavens zelf aanwezig. Let er altijd goed op dat je de grens over. Mocht je dat van plan zijn natuurlijk. Niet alle verhuurmaatschappijen staan dit namelijk toe. Dit geldt ook als je in Pula arriveert en een dagje uit naar Italië of Slovenië wil maken.

 

 

Vliegvakantie Kroatië

OP VAKANTIE NAAR ISTRIË