Auto vakantie of vliegen?

Een vakantie naar Istrië in Kroatië: met de auto of met het vliegtuig en een auto huren ? Veel mensen denken dat Kroatië ver weg is, maar wist je dat het eigenlijk net zo bereikbaar is als Italië en Zuid-Frankrijk? Casa Luconi bevindt zich namelijk in het noorden van Kroatië, op slechts 30 minuten afstand van Italië.

Met de auto is het ongeveer 1300 kilometer rijden vanaf Utrecht. Liever met het vliegtuig? Het vliegveld van Pula ligt op 45 minuten rijden van Casa Luconi. Transavia en Easyjet vliegen in de zomer naar Pula. De luchthavens van Ljubliana, Venetië en Treviso zijn ook goed bereikbaar. Verderop lees je de vliegroutes die wij aanraden.

Kleinschalig vakantiepark Kroatië

Onbezorgd naar Kroatië

Wil je met de auto op vakantie naar Istrië, Kroatië? Dan reis je vanuit Nederland en België meestal door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en eventueel door Italië. De wegen in Slovenië zijn net als in noord Italië kortgeleden bijna allemaal opnieuw aangelegd. Als je door Slovenië rijdt neem je de Karawankentunnel. Daar kan het vaak erg druk zijn. Kijk net voor Villach even of er files zijn, anders kun je beter over Italië rijden. Slovenië is korter qua kilometers, maar vaak helemaal niet sneller qua tijd. Voor Slovenië en Oostenrijk heb je een vignet nodig.

Vignet voor je auto

Voor  zowel Oostenrijk en Slovenië is een vignet verplicht. Boetes voor het niet hebben van een vignet zijn in beide landen hoog! Er wordt veel gecontroleerd, dus koop zeker de vignetten en voorkom een hoge boete. 

Het kopen van een vignet is eenvoudig en voorkomt onnodige problemen en kosten tijdens je reis. Ze zijn verkrijgbaar bij tankstations, maar ook online.

Kleinschalig vakantieresort Kroatië

overnachtingsadressen voor onderweg

Overweeg je om tijdens je autovakantie naar Istrië ergens te overnachten? Het vooraf boeken van accommodatie kan veel rust geven. Daarom hebben we een aantal gastvrije hotels en pensions voor je geselecteerd.

Greding ligt 40 km ten zuiden van Nürenberg. Hier vind je Gasthof Krone en Hotel Am Markt. Beide hebben naast gewone kamers ook familiekamers en en een uitstekende keuken. 

In Rosenheim is Hotel Happingerhof ook een aanraden. 

Als je langs Salzburg komt, zijn de dorpjes Kuchl en Golling ook goede stopplaatsen. Hier vind je Hotel Pension Wagnermigl, een charmant familiehotel dat een prettig verblijf belooft.

Vliegvakantie Kroatië

Vliegvakantie naar Kroatië

Als je met het vliegtuig op vakantie wilt, dan kun je het beste naar Pula vliegen. Pula airport ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Casa Luconi. Tevens is de luchthaven van Venetië een optie, maar ook Treviso. Wat vlakbij Venetië ligt. Wij hebben een aantal vluchten voor je opgesomd.

Transavia ✈️ Rotterdam naar Pula

Ryanair ✈️ Eindhoven naar Treviso

Easyjet  ✈️ Amsterdam naar Pula ( en Venetië Marco Polo)

KLM ✈️ Amsterdam – Venetië Marco Polo

Tuifly ✈️ Amsterdam – Pula

Let er bij autohuur altijd goed op dat het is toegestaan dat de grens over gaat. Niet alle verhuurmaatschappijen staan dit namelijk toe, soms moet je wat bijbetalen. Lees daarom zeker voor het boeken de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij even door of stuur ze een mailtje. Let er ook op dat op de huurauto’s meestal geen vignet voor Slovenië zit. 

OP VAKANTIE NAAR ISTRIË