Mountainbike fietsvakantie in Istrië

Istrië is één van de populairste gebieden voor mountainbike fietsvakanties. Het noorden van Istrië is een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten. Er zijn verschillende fietsroutes met voor ieder wat wils, van makkelijk tot uitdagend en zwaar. Wil je fietsen met een gids? Of wil je met je fietsgroep fietsen in Istrië? Fiets je liever niet alleen? Dan is er vaak iemand die het leuk vindt om met je mee te gaan. Terwijl jij geniet van je fietstocht, geniet de rest van het gezin van het verblijf bij Casa Luconi

Fietsweek

Boek van 15 tot 22 mei 2021 een accommodatie en ga elke ochtend mee op pad met de mountainbike liefhebber die de weg kent.

Wil je met je fietsgroep liever een andere periode komen? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Wil of kun je je eigen fiets niet meenemen? Dan kun je ook een MTB huren die vervolgens bij Casa Luconi kan worden afgeleverd.

Fietsvakantie in Istrië

Twee van de fietsroutes komen direct langs het vakantiepark van Casa Luconi. Op Istra Bike kun je alle nationale fietsroutes in heel Istrië bekijken. Het is natuurlijk ook leuk om je eigen route uit te stippelen. Een fietsroute door velden, gaarden en het heuvelachtige landschap met de prachtige vergezichten. Dan zie je de mooiste, ongerepte plekjes van Istrië. Houd je van een gezellig fietstochtje of een uitdagende klim en vervolgens een spectaculaire afdaling? Dan ben je in het noorden van Istrië zeker op de juiste plek.

Fietsvakantie..

De fietsroutes verschillen in zwaarte en duur. Er is zoals gezegd voor iedereen wel geschikte routes. Je komt vaak op plekken die je met de auto vaak niet kunt bereiken. Uiteraard geven we je graag tips over de leukste en mooiste fietsroutes. Ga je liever van de gebaande paden af en op pad met een iemand die de weg kent? Dat kan ook! Terwijl jij geniet van het fietsen, geniet de rest van het gezin van het zwembad en de zon. Vakantie voor iedereen…

Of kom jij liever bijvoorbeeld een midweek met je fietsvrienden? Wij maken graag een voorstel voor een leuk programma op basis van jullie wensen. Vraag naar de mogelijkheden.

Fietsvakantie en fietsroutes naar Istrië Kroatië

La Parenzana

Dit is de bekendste fietsroute van de omgeving. La Parenzana. Zo heette vroeger het oude treinspoor dat van Trieste naar Poreç liep. Tegenwoordig loopt hier deze fietsroute. Ook wel “de route van gezondheid en vriendschap” genoemd. In 2002 bestond het spoor 100 jaar. Er is toen besloten om het tracé opnieuw leven in te blazen. En zo ontstond dit keer geen treinroute, maar deze fietsroute. Over de 78 kilometer lange route in Istrië wordt ook wel gezegd dat het het mooiste traject van de hele route is.

In Istrië worden in de zomer veel fietstochten georganiseerd. Zo hebben bijvoorbeeld Brtonigla, Novigrad en Radini hun eigen fietstochten waarvoor je je kunt inschrijven.

Fietsvakantie accommodatie in Istrië

X