MOUNTAINBIKE FIETSVAKANTIE IN ISTRIË

Istrië is één van de populairste gebieden voor een mountainbike fietsvakantie in Kroatië. Het noorden van Istrië, een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten en natuur. Er zijn verschillende mountainbike routes. Voor ieder wat wils, met verschillende moeilijkheidsgraden van zeer eenvoudig tot uitdagend en pittig. Crossen door de gaarden, mulle ondergronden trotseren of steile hellingen beklimmen. Het is er allemaal.

Fietsvakantie in Istrië

Casa Luconi is een kleinschalig, charmant logeeradres. Dé ideale standplaats om vele leuke fietsritten te maken. Terwijl jij je fietstocht maakt, geniet de rest van het gezin van hun verblijf bij Casa Luconi. In het voor- en naseizoen is Casa Luconi ook zeer geschikt als standplaats voor fietsclubs.

Fietsroutes van Istrië

Twee van de fietsroutes komen direct langs het vakantiepark van Casa Luconi. Op Istra Bike kun je alle nationale fietsroutes in heel Istrië bekijken. Het is natuurlijk ook leuk om je eigen route uit te stippelen. Een fietsroute door wijnvelden, olijfgaarden, het heuvelachtige landschap met de prachtige vergezichten en de mooiste ongerepte plekjes van Istrië. Houd je van een gezellig fietstochtje of een uitdagende klim en vervolgens een spectaculaire afdaling? Dan ben je in het noorden van Istrië op de juiste plek.

Mountainbike fietsvakantie in Istrië

Mountainbike liefhebbers

Liever niet alleen op pad? Ga dan ’s ochtends mee op pad met een mountainbike liefhebber die hier de weg op goed kent. Uiteraard geven we jou ook graag tips over de leukste en mooiste fietsroutes. In het zomerseizoen organiseren een aantal dorpjes in de buurt een fietsroute. Vaak met lunch en drankjes onderweg. Een leuke sportieve ervaring die leuk is om mee te maken. Ga jij ook mee?

Kom je liever met je fietsploeg of club? Wij maken graag een voorstel voor een leuk programma op basis van jullie wensen. Vraag naar de mogelijkheden

Wil of kun je je eigen fiets niet meenemen? Dan weten we ook waar je een MTB kunt huren die vervolgens bij Casa Luconi kan worden afgeleverd.

La Parenzana

De meest bekende fietsroute van Istrië is La Parenzana, of ook wel de fietsroute van “Health & Friendship” genoemd. Het oude treinspoor van Trieste naar Porec is nieuw leven in geblazen. Tegenwoordig is het een fiets- en wandelroute. De totale route loopt vanaf Trieste 13 km door Italië, vervolgens 32 km door Slovenië en tenslotte nog 78 km door Istrië tot aan Porec. Het traject is alleen geschikt voor mountainbike fietsen.  

Mountainbike fietsvakantie in Istrië

MOUNTAINBIKE FIETSVAKANTIE IN ISTRIË