6 BOUTIQUE ACCOMMODATIES

Een kleinschalig vakantiepark met zes vakantiehuizen in Istrië, Kroatië. Dat is Casa Luconi uiteindelijk geworden! In een kleine 2 jaar is dit oude boerenhuis volledig verbouwd en omgetoverd in dit bijzondere vakantieplekje. Toen wij het huis kochten was het eigenlijk een soort oude boerderij met verschillende gebouwen. Nu zijn het deze zes vakantie accommodaties met een heerlijk zwembad in een Mediterraanse tuin. Een kleinschalige vakantiebestemming met een gezamenlijk zwembad (11x 6 meter), waar voldoende fijne ligstoelen staan voor iedereen. Dus vroeg je bed uit om een ligbed te bemachtigen hoeft hier gelukkig niet. Een ware metamorfose waar we trots op zijn. Het is een plek geworden waar iedereen zich thuis voelt en een vakantie geniet die voor altijd in herinnering bij blijft … Vakantie vieren in een unieke, sfeervolle en rustige omgeving.

Vakantiehuis met goede bedden

Appartement met overdekt terras voor 2-3 personen.

Vakantiehuis met zwembad Kroatië

Appartement met zicht op het zwembad voor 2-3 personen.

Appartement met twee slaapkamers voor 4 personen. 

Klein vakantie resort in Istrië kroatië

Vrijstaand vakantiehuis met twee slaapkamers voor 4 personen.

Kindvriendelijke kleinschalige accommodatie in Istrië Kroatië

Vrijstaand vakantiehuis met twee slaapkamers voor 4 personen. 

Bijzonder vakantie plekje in Kroatië

Vrijstaand vakantiehuis met twee slaapkamers voor 4 personen.

Natuurlijk ... dat is (eco)logisch

Bij Casa Luconi proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de natuur. Maar liefst 90% van het warme water bij Casa Luconi wordt opgewekt via de zon en de zonneboiler. De zon schijnt hier bijna elke dag, dus maken we er graag optimaal gebruik van. Ook het douchewater bij het zwembad wordt verwarmd door de zon.

Het waterverbruik is één van onze wensen om verder te reduceren. In alle accommodaties hangen nu waterbesparende douchekoppen. Die natuurlijk wel een fijne straal geven. 

Daarnaast proberen we het zwembadwater met een zo minimaal mogelijke hoeveelheid chloor schoon te houden. Elke ochtend wordt het zwembad uitgebreid schoongemaakt. Helemaal zonder chloor kan helaas niet door de warmte in de zomer. Bij het schoonmaken van het zwembad moet de filter dagelijks worden gespoeld. Hier hebben we iets op gevonden, waardoor maar liefst meer dan de helft van het water kan worden bespaard.

Overal hebben we ledlampen in de verlichting. Buiten hebben de meeste lampen dag/nacht sensoren. In de tuin hangen ook solar lampen. Overdag worden ze opgeladen, zodat ze ’s avonds een sprookjesachtige sfeer in de tuin creëren.

Afval wordt in Kroatië serieus gescheiden, in papier, glas, plastic/metaal. Door goed te scheiden hou je uiteindelijk maar beetje restafval over.

De natuur geeft ons zoveel moois en is belangrijk, laten we daarom samen terugdoen wat we kunnen.

Vakantiepark in Kroatië


“Wat is Casa Luconi een prachtige plek om je vakantie te vieren. Rust, ruimte, zon en zwembad maken dat je uitgerust weer naar huis gaat. Dank jullie voor de tips, aanraders en bovenal de gastvrijheid.” 

Peter


KLEINSCHALIG VAKANTIEPARK IN KROATIË