DE VAKANTIEHUIZEN

Een kleinschalig vakantiepark met zes vakantiehuizen in Istrië, Kroatië. Dat is Casa Luconi! In een kleine 2 jaar is het volledig verbouwd en omgetoverd in dit sfeervolle vakantieplekje. Met een gezamenlijk zwembad (11x 6 meter), waar voldoende comfortabele ligstoelen staan voor iedereen. Dus vroeg je bed uit om een plekje te bemachtigen hoeft bij ons gelukkig niet. Toen wij het huis kochten was het eigenlijk een soort oude boerderij met verschillende gebouwen. Nu zijn het deze zes vakantie accommodaties, een heerlijk zwembad en een Mediterraanse tuin. Een ware metamorfose waar we trots op zijn. Een plek waar iedereen het naar de zin heeft en een vakantie geniet die voor altijd bij blijft …

Verde – 2 personen + extra bed mogelijk

Azzurro  – 2 personen + extra bed mogelijk

Rosso – 4 personen

Bianco – 4 personen

Giallo – 4 personen + extra bed mogelijk

Fiori – 4 personen + extra bed mogelijk

Natuurlijk ... dat is (eco)logisch

Bij Casa Luconi proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de natuur. Maar liefst 90% van al het warme water bij Casa Luconi wordt opgewekt via de zon en een zonneboiler. De zon schijnt tenslotte toch, dus maken we er graag optimaal gebruik van. Ook het douchewater bij het zwembad wordt verwarmd door de zon.

Het afval wordt gescheiden in grote containers (papier/glas/plastic & metaal) en we gebruiken ledlampen in de verlichting. Buiten hebben de meeste lampen dag/nacht sensoren. Ook hangen er solar lampen, die overdag opgeladen worden door het licht. 

Het waterverbruik is één van onze speerpunten om verder te reduceren. In alle accommodaties hangen nu waterbesparende douchekoppen, die natuurlijk wel een fijne straal geven. 

Daarnaast proberen we het zwembadwater met een zo minimaal mogelijke hoeveelheid chloor schoon te houden. Elke ochtend wordt het zwembad uitgebreid schoongemaakt. Helemaal zonder chloor kan helaas niet door de zomerwarmte. Bij het schoonmaken van het zwembad moet de filter dagelijks worden gespoeld. Hier hebben we iets op gevonden, waardoor maar liefst meer dan de helft van het water kan worden bespaard.

De natuur geeft ons zoveel moois en is belangrijk, laten we daarom samen terugdoen wat we kunnen. 

Vakantiepark in Kroatië

“Wat is Casa Luconi een prachtige plek om je vakantie te vieren. Rust, ruimte, zon en zwembad maken dat je uitgerust weer naar huis gaat. Dank jullie voor de tips, aanraders en bovenal de gastvrijheid.” Peter

KLEINSCHALIG VAKANTIEPARK IN KROATIË

X