IK VERTREK NAAR KROATIË

Al jarenlang genoten we van onze vakanties in Kroatië, in de prachtige provincie Istrië. Het avontuur van Casa Luconi begon als een spontaan idee, toen we per toeval dit idyllische plekje ontdekten. Dat ook nog te koop stond. 

Het leek wel recht uit een aflevering van “Ik Vertrek” te komen. De oude boerderij lag op slechts 5 kilometer van het strand en werd omringd door oude olijf- en wijngaarden. Naast de rustige ligging en “weg van de massa” lag het toch ook dichtbij schilderachtige dorpjes en toeristische bezienswaardigheden. 

Als kers op de taart, zat er ook nog een eigen olijf- en wijngaard bij. Het leek de perfecte locatie voor een sfeervol kleinschalig vakantieresort. Soms voel je gewoon dat een plek goed aanvoelt. En dat gaf dit mooie plekje in Istrië.

Ik vertrek Kroatië
Ik vertrek Kroatië

Op vakantie naar Kroatië

Maar jeetje; wat voor sfeervolle vakantiebestemming zullen we hier dan creëren? Hoeveel accommodaties? Niet te veel vakantiehuizen, want grote parken zie je hier in Kroatië al heel veel. Maar waarom zijn er eigenlijk zo weinig tot geen kleinschalige vakantieparken met een gezamenlijk zwembad? Is daar dan wel vraag naar? 

Vakantie bij Nederlanders in Istrië

Eind goed al goed ...

Na anderhalf jaar verbouwen waren de eerste vier accommodaties en het zwembad klaar om verhuurd te worden. Een paar jaar later werden er nog twee vakantiehuizen gecreëerd.Zo werd Casa Luconi precies wat we voor ogen hadden: een heerlijke vakantiebestemming voor iedereen. Hier kun je genieten van rust en privacy, maar tegelijkertijd ook de gezelligheid opzoeken met andere gasten. Vrijheid om vakantie te vieren zoals jij dat wilt, dat staat bij ons voorop.

Vakantie bij Nederlanders in Istrië

De wijn- en olijfgaard

In de beginjaren hebben onze buren zich bekommerd om onze olijf- en wijngaard. Het klinkt fantastisch, nietwaar? Een eigen olijfgaard hebben. Maar hoe pak je zoiets eigenlijk aan? Hoe verzorg je die bomen, wanneer moet je snoeien en op welke manier? En wanneer is het tijd om te oogsten? Kun je zelf persen, of moet je daar hulp bij inschakelen? Opnieuw waren er talloze vragen waarop wij geen antwoord hadden. En dan een eigen wijnhuis? Dat klinkt als een droom. 

Benieuwd of we nog steeds onze eigen boomgaard hebben? Lees verder hieronder…

IK VERTREK NAAR KROATIË