IK VERTREK NAAR KROATIË

Ik Vertrek naar Kroatië… We gingen zelf al jaren naar Istrië op vakantie en vonden Kroatië een fijn vakantieland. Het verhaal van Casa Luconi begon ooit als een leuk idee, toen we bij toeval dit mooie, rustige plekje tegen kwamen dat ook nog te koop zou komen. Een soort “Ik vertrek“. Op slechts 5 km van het strand, midden tussen de mooie olijf- en wijngaarden en toch ook vlakbij de vele leuke toeristische dorpjes. En als kadootje ook nog een eigen olijf- en wijngaard erbij. Dat zou toch een ideale plaats zijn voor een kleinschalig vakantiepark. Soms geeft iets of een bepaalde plaats je gewoon een goed gevoel. En dat gaf dit mooie plekje.

Ik vertrek Kroatië
Ik vertrek Kroatië

Op vakantie naar Kroatië

Maar jeetje; wat voor moois zullen hier dan maken? Hoeveel accommodaties? Niet te groot en teveel, want dat zie je hier al heel veel. Maar waarom zijn eigenlijk hier weinig tot geen kleinschalige vakantieparken met een gezamenlijk zwembad? Is daar dan wel vraag naar? 

Ik vertrek Kroatië

We hadden zelf al veel gereisd en verbouwd en dus keken we naar wat we zelf belangrijk hadden gevonden tijdens onze vakanties. Sfeervol, schoon, aandacht voor details, lekker slapen in goede bedden, ruime douche, geen slaapbank in de woonkamer en een basis luxe. Iedere accommodatie een eigen terras met voldoende privacy, een gezellig zwembad met fijne ligstoelen in een mooie tuin en tips voor goede restaurants en leuke uitjes. Dat wil je toch als je op vakantie gaat? Dus dat gingen we doen …

Vakantie bij Nederlanders in Istrië
Vakantie bij Nederlanders in Istrië

Eind goed al goed ...

Na 1,5 jaar verbouwen waren de eerste 4 accommodaties en het zwembad klaar. Een paar jaar erna zijn er nog 2 vakantiehuizen gecreëerd en is Casa Luconi wat we ooit voor ogen hadden. Een fijne vakantieplek voor iedereen. Je kunt genieten van de rust en je privacy, maar waar je ook de gezelligheid kunt opzoeken samen met andere gasten. Vakantie vieren zoals iedereen dat zelf wil, vinden we belangrijk.

Vakantie bij Nederlanders in Istrië

De wijn- en olijfgaard

In de begin jaren hebben onze buren zich ontfermt over de olijf- en wijngaard. Het klinkt super toch, een eigen olijfgaard? Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderhoud je zo’n boom, wanneer moet je snoeien en hoe? Wanneer moet je plukken en kun je zelf persen of lukt je dat niet zelf? Weer zoveel vragen waar wij het antwoord niet op wisten. En een eigen wijnhuis? Hoe klinkt dat? Benieuwd of we de gaarden nog hebben? Lees hieronder verder …

IK VERTREK NAAR KROATIË