PLITVICE MEREN KROATIË

De Plitvice meren met de vele watervallen is het grootste Nationale Natuur Park in Kroatië en één van de oudste in Zuid-Oost Europa. Sinds 1979 staat het op de UNESCO werelderfgoed lijst en is hierdoor beschermd natuurgebied. Het omvat in totaal 300 km2 en bestaat uit 16 meren die onderling met elkaar verbonden zijn en ongeveer 90 watervallen. Een bezoek aan dit sprookjesachtig en oogverblindend mooie natuurgebied is iets om nooit meer te vergeten.

 

Plitvice meren dagtrip vanuit Istrië Kroatie

Plitvice watervallen in Kroatie

Afstand Plitvice – Istrië

Vanaf Casa Luconi is het 3,5 uur rijden naar dit natuurpark. In één dag kun je een bezoek brengen aan de Plitvice meren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen in de omgeving van de Plitvice meren te overnachten. Er zijn overnachtingsmogelijkheden, zoals pensions en hotels. Een overnachting in de buurt van het natuurgebied is daarom makkelijk te regelen.

Plitvice meren Kroatië

Wandelroutes Plitvice

Er zijn meerdere wandelroutes, van ca. 3 km tot bijna 20 km. Bij de meeste routes maak je gebruik van het treintje en de boot om het meer over te steken. Met route H begin je bij de boven meren (let op je begin met het treintje net buiten de ingang van het park) en loop je naar het meer waar je naar de andere kant wordt gebracht met de boot. Met deze route kun je zowel de boven als de benedenmeren zien. Met als afsluiting één van de mooiste overzichten over de lagere meren en de grote waterval.

Kleinschalige kindvriendelijke boutique accommodatie in Istrië

 

Unesco national park

National Park in Kroatië

Nog een paar tips voor een bezoek aan dit wonderschone National Park in Kroatië; Misschien logisch, maar toch… doe goede wandelschoenen aan en neem voldoende drinken mee. Er zijn meerdere plekken waar je wat kunt eten of drinken, maar onderweg iets eten of drinken is toch wel fijn. Honden mogen aan de lijn het park in. Voor een kinderwagen of rolstoel vind ik zelf het park door sommige paden minder geschikt.

Plitvice watervallen in Kroatië